-

 

Follow on Bloglovin

Content

vrijdag 21 september 2012

Tutorial: Smokey purples


Vandaag een foto tutorial van deze mooi neutrale paarse look die ik op mijn zus heb gedaan toen ik zin had om haar op te maken. Dit is een look van een hele draagbare look die net even wat anders is dan het makkelijke goud, bruin, champagne of andere aardetinten waar ik vaak looks mee maak.  Paarse oogschaduw is prachtig bij donkere ogen, dus ik wilde even wat nieuwe aanwinsten uitproberen. Mijn zus was het proefkonijn!


Ik begin altijd met een oogschaduwprimer (Too Faced Shadow Insurance) en een naturel lichte vanille kleur over het hele ooglid om het blenden makkelijk te maken. (MAC Brulee)


Breng een lichte kleur aan op het ooglid met een roze duochrome of een lichtroze ondertoon. (MAC Vex)


Breng daarna een paarse shimmery kleur aan met een bruine ondertoon kleur aan in de crease en blend deze uit zodat het een hele mooie overgang heeft. Dit is je blending kleur. (MAC Star Violet)


Breng daarna een mooi donkerpaarse kleur aan in de crease en de buitenste V voor meer definitie van het oog. (MAC Sketch) 

Daarna is het belangrijk dat je héél goed blend: Blenden is de sleutel voor een mooie ooglook:


Breng dan dezelfde kleuren aan op de onderste wimperrand: van links naar rechts moet het van donker naar licht gaan zodat je dezelfde volgorde hebt op beide wimperranden. Dit zorgt voor een samenhangende look. Breng dan ook een highlight aan in de binnenste ooghoek voor een illusie van grotere ogen. De binnenkant van je ogen vangen zo het licht, wat zorgt voor die illusie. 


Breng dan met een zwart oogpotlood een zwart lijntje op de bovenste wimperrand aan en ga er met zwarte oogschaduw overheen om de liner mooi smokey te maken. Ook zorgt oogschaduw ervoor dat de liner langer blijft zitten. Breng dan wat mascara aan, blend nog even goed en je look is klaar!


1 reacties:

Search

Mogelijk gemaakt door Blogger.