-

 

Follow on Bloglovin

Content

maandag 5 juli 2010

Tutorial: Plum & Gold

Hoi allemaal,

Ik ben een trouwe forummer op het Beautygloss forum. Weliswaar niet heel lang, maar ik zit er op. Ik heb ook een topic waarin ik een paar looks van me laat zien. Ik kreeg de vraag op één look, hoe ik het had gedaan. De betreffende look was van de volgende foto:


Ik ga dan ook hiervoor een tutorial schrijven! Dit doe ik door middel van een foto tutorial. Ook zal ik alle producten die ik heb gebruikt in deze post plaatsen.Dit is het palette wat ik heb gebruikt - het Coastal Scents 88 palette. De meeste mensen kennen deze wel. Ik heb 5 kleuren gebruikt, die zijn rood omcirkeld.
Ik ben begonnen met een oogprimer. Ik gebruik zelf Too Faced Shadow Insurance. Je hebt ook de Urban Decay Primer Potion, MAC Paint Pots, Lancome Ombre Perfecteur en ga zo maar door. Een hele goedkope versie is die van de Hema. Een primer zorgt ervoor dat je oogschaduw goed blijft zitten, de hele dag lang. Ook worden de kleuren beter opgepakt en zijn ze dus feller en geniet je meer van je oogschaduw. Na het opbrengen van de Primer heb ik een hele lichte kleur oogschaduw genomen en die over mijn hele ooglid aangebracht. Dit zodat het blenden van de oogschaduw makkelijker gaat.


Daarna heb ik in mijn binnenste ooghoek de gouden kleur aangebracht. Deze heb ik ook op de helft van mijn onderste wimperrand geplaatst en een klein beetje aan de binnenkant van je ooglid.

Hierna heb ik de paarsbruine kleur en de paarse kleur gemengd en die op mijn ooglid aangebracht. Blend deze kleur goed, zodat je geen scherp lijntje meer hebt van je oogschaduw. Zo oogt het natuurlijker. Vind je het te paars, gebruik dan wat meer van de paarsbruine kleur. Wil je het nog iets paarser, gebruik dan wat meer van de werkelijke paars.


Tot nu toe ziet je oog er zo uit, als je het doet volgens deze tutorial.Na het aanbrengen van de plum, vond ik dat het nog iets paarser kon. Ik heb een extra dun laagje van het paars aangebracht. Daarna heb ik de plum kleur geblend met de shimmery bruin. Deze heb ik iets boven mijn crease gedaan - ik heb niet echt een duidelijke crease omdat ik een soort van Aziatische ogen heb. Daarom is hij iets hoger. Blend het goed uit, zodat het paars/plum goed overloopt met het bruin. Probeer, voor een smokey look, de kleuren iets verder uit te blenden dan je normaal gewend bent, dus wat meer naar de buitenste hoek van je oog.

Hier kan je goed zien hoe de kleuren eruit zagen bij mij. Nadat ik de bruin met het paars had geblend, heb ik in de buitenste hoek van mijn oog (the outer corner) zwarte oogschaduw geplaatst. Pas hier wel mee op, je kan beter eerst te weinig plaatsen dan te veel. Je kan oogschaduw altijd goed opbouwen. Ik heb de zwarte kleur niet teveel naar boven geblend, zodat je de bruine oogschaduw nog goed kan zien. Blend de kleuren goed door elkaar, beter dan op deze foto. Zo ziet het er natuurlijker uit. Door het zwarte goed te blenden creeër je een smokey look!Plaats daarna de paars en de bruin door elkaar gemend op de rest van je onderste wimperrand en verbind de kleuren van je bovenste en onderste oogleden met elkaar. Plaats ook een klein beetje zwart op het uiterste hoekje van je onderste wimperrand.Ik heb hier met een heel dun kwastje een heel dun lijntje van zwarte oogschaduw boven mijn wimpers getrokken. Alles is hier goed uitgeblend. Pas op met het lijntje boven je oog, je wilt dat deze bijna onzichtbaar is.


Wat mascara.. en klaar! Wat ik hier nog heb gedaan is met de lichte kleur, de gebroken wit, alles een beetje uitgeblend. Ik vond het iets te zwaar en ben met de witte kleur rondom mijn oogschaduw gegaan. Doe dit voorzichtig - bouw dit desnoods ook op. Je kan altijd met een lichte kleur andere oogschaduw minder maken. Zo heb ik mijn oogschaduw naar beneden gebracht.


Dat is het! Dank jullie wel als jullie dit hebben gelezen, en ik zou graag reacties willen lezen!
Ik hoop dat jullie er wat aan hebben.

5 reacties:

Search

Mogelijk gemaakt door Blogger.