-

 

Follow on Bloglovin

Content

zaterdag 1 september 2012

Beauty Buys: MAC oogschaduw


Oh MAC. Wat ben je toch een heerlijk merk. Dat denk ik elke keer weer als ik een MAC Store inloop of even stop bij een counter. Mijn collectie blijft zich maar uitbreiden en m'n bankrekening is het allang gewend als er weer eens een afschrijving bij komt van MAC. Desondanks had ik me de afgelopen maanden zeer goed weerhouden van nieuwe MAC aankoopjes. Maar, toen ik in Antwerpen was en ik de Pro Store inliep met mijn vriendin Lois, móest ik mezelf even trakteren op vier van mijn long-time wants. 


Mijn MAC palette is al eerder langsgekomen. MAC is van origine een merk voor make-up artists, dus veel van de cosmetica van MAC is MUA (make-up artist) vriendelijk gemaakt. Zo ook de oogschaduws, blushes en shape powders die je in palettes kan bewaren. Je kan ze kopen in refills voor in je pan, of gewoon in een normale verpakking. Omdat ik zo veel MAC oogschaduw bezit heb ik ervoor gekozen ze allemaal op te sparen in palettes. Je kunt elke oogschaduw dan kopen in refills, dus alleen in het pannetje. Deze zijn magnetisch en die kan je in je palette klikken. Héél handig systeem, vooral als je veel hebt of wanneer je make-up op anderen doet. 
In dit artikel wordt er gepraat over de finish van een MAC oogschaduw. MAC werkt met een aantal finishes: frost, matte, velvet, satin, lustre, veluxe/veluxe pearl. 
 • Frost: oogschaduw met shimmer erin die individueel het licht weerkaatsen - hier komt een enorme glans vanaf. 
 • Matte: een matte finish, dus absoluut geen shimmers, glitters of glans.  
 • Velvet: zit tussen een matte en satin in - het is een erg zachte finish en fijn in gebruik. Kán shimmer hebben, maar is niet erg opvallend.
 • Satin: zoals de naam al zegt een finish als zijde. De oogschaduw reflecteert licht in zijn geheel, in tegenstelling tot de frost, waarbij elke shimmer dit individueel doet. De satin finishes zijn dus licht glanzend. 
 • Lustre: deze finishes zijn erg lastig te hanteren. Ze zijn erg glitterig en vaak grof, maar kunnen erg mooi zijn juist omdat er veel glitter in is verwerkt. Ook valt de pigmentatie van deze schaduws vaak erg tegen. 
 • Veluxe/Veluxe Pearl: deze finish is erg zacht, gepigmenteerd en hebben vaak prachtige shimmer erin verwerkt. Het verschil tussen de twee is dat Veluxe Pearl een metallic glans heeft. Verder met de oogschaduw - ik heb er dit keer vier (!) gekocht. Normaal koop ik er niet zoveel tegelijk, maar deze vier stonden al héél erg lang op mijn wishlist en ik had blijkbaar even zin om impulsief te doen. Dus ach, waarom niet alle vier? De kleuren zijn werkelijk prachtig en onbewust heb ik vier mooie herfstkleuren gekozen. Kijk uit naar fijne ooglooks en tutorials!De eerste kleur die ik heb gekocht is Cranberry. Een prachtige, bessenrode kleur met paarse ondertoon met een geweldige shimmer. Hij is prachtig bij bruine ogen omdat paarse tonen bruine ogen heel mooi naar voren halen. Samen met donkerbruin, zwart, of een mooie lichtroze of champagne kleur, heb je een prachtige ooglook! Cranberry heeft een frost finish. 


Dit is Twinks, een kleur van MAC die heel populair is. Bijzonder? Nee dat niet, maar wel een hele mooie middenbruin die perfect van warme kleur is die waarschijnlijk op iedereen zal staan juist omdat hij zo neutraal is. Twinks heeft ook een lichte opvallende shimmer met een gouden ondertoon en is erg zacht in gebruik. Twinks heeft een Veluxe Pearl finish.


Ik word helemaal enthousiast als ik naar deze foto kijk. Dit is Amber Lights, een prachtige diep goud met een bruine ondertoon die een klein beetje neigt naar koper. Ik ben een fan van goud met alles en ooglooks met goud erin verwerkt vind ik ook echt prachtig. Amber Lights stond al heel lang op mijn wishlist en ik wist dat ik hem moest hebben. Hij heeft een frost finish, wat je ook meteen op de foto kan zien. Er zitten talloze shimmers in deze oogschaduw. 


De laatste oogschaduw die ik heb aangeschaft is Sketch, een bruin/paarse kleur met lichte paarsrode shimmer erin. De shimmer is niet erg opvallend maar wordt onopvallend verwerkt wanneer je hem gebruikt. Sketch heeft een velvet finish. De rode glitters worden door andere kleuren wel snel geactiveerd, iets wat je zal zien in een opkomende tutorial!


Van links naar rechts: Amber Lights, Sketch, Twinks en Cranberry. De kleuren vind ik echt prachtig, vooral voor de aankomende herfst en winter waarin ik veel meer oogschaduw draag dan in de zomer. Er komt snel een artikel waarin ik verschillende kleuren heb gebruikt! 
MAC oogschaduw is te koop bij de Bijenkorf counters, counters in de Douglas, de MAC Pro Store in Amsterdam en online bij hun eigen webshop, de Douglas webshop en de Bijenkorft webshop. Refills kosten €12, in een normale verpakking kosten ze €16. Enjoy!

4 reacties:

 1. Mooie herfstkleuren inderdaad! Sketch en Twinks staan ook op mijn wishlist, mooi met Satin Taupe en Shadowy Lady :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh prachtige kleurtjes! De matte sketch is zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie herfstkleurtjes, vooral twinks :)

  BeantwoordenVerwijderen

Search

Mogelijk gemaakt door Blogger.